« Duben 2024 »
POÚTSTČTSONE
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

AI a její využití v kybernetické bezpečnosti

Ve světě kybernetické bezpečnosti jsou produkty společnosti Palo Alto Networks klíčové pro řešení výzev, se kterými se potýkají CISO a IT manažeři. Tyto produkty využívají pokročilé technologie AI, ML a automatizace k poskytování komplexní ochrany proti kybernetickým hrozbám.

Cortex XDR

Cortex XDR je platforma pro rozšířenou detekci a reakci, která integruje data z různých zdrojů, včetně síťových, koncových bodů a cloudových dat, aby zastavila sofistikované útoky. Díky použití behaviorální analýzy a strojového učení umožňuje Cortex XDR přesně detekovat hrozby a odhalit jejich kořenovou příčinu, což urychluje vyšetřování. Těsná integrace s bodů vynucení pravidel zrychluje izolaci hrozeb, což umožňuje zastavit útoky dříve, než mohou způsobit škody. Cortex XDR zvyšuje efektivitu bezpečnostních operací tím, že poskytuje jednotnou platformu pro detekci a reakci napříč všemi daty, eliminuje slepé skvrny pro úplnou viditelnost a snižuje průměrný čas potřebný k reakci na incidenty.

XSOAR

XSOAR (Security Orchestration, Automation, and Response) je platforma pro automatizaci bezpečnostních operací, která umožňuje organizacím integrovat různé bezpečnostní nástroje a automatizovat odpovědi na incidenty. XSOAR poskytuje komplexní řešení pro správu incidentů, což zahrnuje sběr hrozeb, koordinaci týmu, automatizované šetření a eliminaci hrozeb, což umožňuje rychlejší a efektivnější reakce na incidenty a zlepšuje celkovou bezpečnostní strategii organizace.

SOC

Bezpečnostní operativní centrum (SOC) je klíčovou součástí strategie kybernetické bezpečnosti organizace, která využívá AI pro monitorování, detekci a reakci na hrozby v reálném čase. Integrace AI do SOC umožňuje pokročilou analýzu a detekci hrozeb, což výrazně zvyšuje schopnost organizace chránit se proti kybernetickým útokům a zároveň optimalizuje zdroje tím, že automatizuje rutinní a časově náročné úkoly.

Firewall

ML Firewall od Palo Alto Networks představuje další generaci bezpečnostních bran, které integrují strojové učení pro identifikaci a blokování nových a neznámých hrozeb v reálném čase. Tyto firewally jsou navrženy tak, aby zlepšily detekci hrozeb a poskytly proaktivní obranu proti sofistikovaným kybernetickým útokům, zatímco automatizace a pokročilé analýzy dat umožňují přizpůsobení ochrany specifickým potřebám organizace.

Společnost Palo Alto Networks kontinuálně inovuje a rozšiřuje své produkty, aby poskytovala nejmodernější řešení v oblasti kybernetické bezpečnosti, která umožňují CISO a IT manažerům a CISO efektivně čelit výzvám v oblasti kybernetické bezpečnosti. Tyto produkty nabízejí pokročilé funkce a technologie, které umožňují organizacím lépe se chránit proti stále se vyvíjejícím a sofistikovanějším kybernetickým hrozbám. S využitím AI, ML a automatizace poskytují produkty jako Cortex XDR, XSOAR, SOC a ML Firewall nejen proaktivní ochranu, ale také zlepšují efektivitu a produktivitu bezpečnostních týmů tím, že automatizují rutinní úkoly a poskytují hlubší analýzy hrozeb. Integrace těchto technologií do bezpečnostní strategie organizace znamená silnější a více adaptivní obranu proti kybernetickým hrozbám.