« Květen 2024 »
POÚTSTČTSONE
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112

Evropská regulace NIS 2

Pro dodavatele bezpečnostních řešení je regulace NIS 2 klíčovou regulací, protože se týká oblasti kybernetické bezpečnosti a ochrany informačních systémů. Zde jsou některé z klíčových prvků této regulace a jak se týkají dodavatelů bezpečnostních řešení:
Požadavky na kybernetickou bezpečnost: NIS 2 stanoví přísné požadavky na kybernetickou bezpečnost, včetně požadavků na identifikaci a řízení rizik, požadavků na zabezpečení sítí a informačních systémů a požadavků na řízení bezpečnostních incidentů. Dodavatelé bezpečnostních řešení musí být schopni poskytnout svým zákazníkům produkty a služby, které splňují tyto požadavky a pomáhají zákazníkům chránit své informační systémy před kybernetickými hrozbami.

Požadavky na spolupráci s orgány veřejné moci: NIS 2 stanoví požadavky na spolupráci dodavatelů bezpečnostních řešení s orgány veřejné moci v případě kybernetických útoků a jiných bezpečnostních incidentů. Dodavatelé bezpečnostních řešení musí být schopni spolupracovat s těmito orgány a poskytnout potřebné informace.

Požadavky na ochranu osobních údajů: NIS 2 zahrnuje požadavky na ochranu osobních údajů, včetně požadavků na šifrování a na řízení přístupu k osobním údajům. Dodavatelé bezpečnostních řešení musí zajistit, aby jejich produkty a služby byly v souladu s těmito požadavky a aby pomáhaly jejich zákazníkům ochránit osobní údaje před kybernetickými hrozbami.

Požadavky na inovace a vývoj: NIS 2 vyžaduje neustálé inovace a vývoj v oblasti kybernetické bezpečnosti a ochrany informačních systémů. Dodavatelé bezpečnostních řešení musí být schopni inovovat své produkty a služby a přizpůsobovat se novým kybernetickým hrozbám.